Dvojčata v Cefalonii L.P. 2017

14.září 2017 Ahoj od cikád a šumejícího moře. Let dobrý. Transit z letiště horší. Hodně serpentin. Tomulka trochu blinkal. Data nejsou a signál mizerný, ale tím lépe, můžeme se naplno věnovat koupačce a řecké siestě. Je to tu moc pěkně. Máme verandu s výhledem na moře a deti nás dokonce u večeře nechaly ochutnat řadu vynikajících řeckých specialit. Mějte se moc pěkně&posilame pusy*

15.září 2017 Koukněte se na Mandolínu kapitána Corelliho, někde tam se myslím odehrávající a až děti usnou tak bude čas i na Homérovu Odysseu. ... ddd

Kompost přehozen, elektřina zařízena, stejně jako baterka do mobilu, vyzvednuta penzí pro bábrlinku, klíče z Hráchů vyzvednuty, sbírané babky a bedly, dnes smaženice, zítra omajda z pejchavek. Líbám vás všechny také pohlazení. Mandolinu kapitána Corelliho máme i s tou prťatou Penelopou. Pošlete foteny. Mějte se hezky, mamuša, babuša, Květa a bábrlinka

Proslýchá se, že do štoly nad chalupou v Nedvajzu se prý mají vbrzku nastěhovat ty dlouhověký myši s letovou zručností rogal. Dostaly od eráru bejvák - zimoviště, jako onehdy v sedmapadesátém děda Přemýk. Srdeční frekvence jim v chladu klesá, (ne dědovi) až na 1 - 2 tepy za min (500 - 800 za letu) a tím šetří svoji tělesnu schránku a dožívají se desetkrát delšího věku, než rejsci ze kterých se před šedesáti miliony let vyvinuli.

16.září 2017 Zkrátila jsem trika, nevím, zda půjdu k babičce do učení, neustále mně vnucovala náprstek a zvyšovala hlas.

17.září 2017 Je vidět, že jste v dobrém můdu. Dnes jsem změnila babičku k nepoznání, s trvalou vypadá na sedmdesát ne-li méně a má lepší náladu. Zítra Nedvajz, takže další fitko, ale ráda bych na jógu.
Po vyhrabání našich brambor motyčkou, mám hlízy na radu bábrlinky očistit u potoka v košíku proutěném koštětem. A budou prý jako nové. Mějte se moc hezky, těším se na vás.

18:30 Sedím u kamen, kouknu na teploměr proč se ještě neroztočilo oběhové čerpadlo, nějaký rarach nebo dva rarášci nám urvali rafičku.
Přiznejte se bando!

Tomášek říká, že to byla Emička a Emička říká, že to byl Tomík.

Topí to kupodivu i bez ní.

19:20 hlášen požár plechové haly (sběrný dvůr) v Lomnici nad Popelkou za kopcem. Požár se rozšířil na celou plochu haly a prozatím se ho nepodařilo lokalizovat. Hasiči zasahují sedmi proudy vody. Probíhá kyvadlová doprava vody z Matoušova rybníka. O možnosti šíření škodlivých látek do ovzduší byli informováni starostové okolních obcí. Nad Semily míří velký černý mrak.

Ranní literární snažení, u snídaně obvykle provozované, odvanuto někam do kopru, neb se venku udělalo zase hezky. Malý Andík si přišel vypůjčit kocoura na čištění komínu před zimou. Pro sichr jsme spolu nejprve vymetli ten náš, a dole ve slepě vypadlo dva a půl kýble sazí. K obědu zase takový odflinknoutý žvanec. Jednoho nebaví si pořád vyvařovat jen tak pro sebe.
Bedly na másle smažené, jemně omoučené ve dvojnulce, odmaštěné na ubrousku, posypané parmazánem a nakonec ozdobené světle hnědou olivou, aby to ladilo, tón in tón s kůžičkou klobouků jejich a jako vzpomínka na to jak si tam asi debužírujete. Už aby se to nebývale štědré houbařské babí léto začalo připravovat na ty krásně flákačské podzimní plískanice, kdy tyto přiheftujou jednoho k haprťačce a donutí ho konečně k řezbě loutek a kulis na divadlo pro Jesuse.

Tohle je momentálně naše nejoblíbenější jeskyně.

Ještě posílám jednu těsně před východem slunce. Nebýt dětí, takovou krásu bychom neviděli.

18.září 2017 Tomik a ja u móše.

19.září 2017 Jak koukám na tu kvalitu. Pošlete alespoň menší loď kačírku na střechu včelína. Labe je už splavné hodně vysoko.

Kačírek je parádní! Určitě pár oblázků přivezeme. Po plenkách a přesnídávkách zbude dost místa.

Plenky nešetřit, ať je víc místa šutry.

20.září 2017 „Králíku koukej, to je moře.“ Tom promlouvá ke svému plyšákovi na terase s nosem vmáčknutým mezi špricle zábradlí. Zítra ho chudáka s horečkou neškodné šesté nemoci poveze taxík serpentinami až na druhý konec ostrova do nemocnice. Ale ta oblázková pláž a ta jeskyně stejně stály zato. Viď králíku.


25.září 2017 Ta poslední houpačka je úplně skvělá!

Na černý hák má být zavěšena smyčka protažená nejprve okem houpačky.

Asi to necháme, dokud nespadneme.

Tak už jsem spadla.

A co drak - rogalo?

Díky, tati, zkusíme ho zítra vytáhnout. Nebo možná počkáme na Vás. Přeci jen máte víc dračích zkušeností.

Ještě jednou děkujeme vychovatelům ze školky za úžasný servis!!!!! Bez vás bychom byli trosky. Budeme vás všude doporučovat. Nebo teda nikde, aby nám vás nikdo neukradl.

Přijedeme zase na sobotu, na demonstraci za demokracii. 16:00 Václavák. bábuška

_______________________________________________________________________________________________________________________

Terčin deník, jak jinak nežli do kalendáře načmáraný.

Zlatníkovo červenou Karosou C 734 pod Olymp >>>

kolmo do Methoni >>>

stručný řecký slovník z Mandoliny kapitána Corelliho

Mapy:

Buondelmonti Cristoforo 1420
Piri_Reis 1470–1555
Bertlius Hondius 1618
Alain Manesson Mallet 1630-1703
Roux 1764